ΠΑΣΧΑ ΝΑΥΠΛΙΟ

3jpg

ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

ΜΥΚΗΝΕΣ – ΓΑΛΑΤΑ – ΠΟΡΟ – ΕΠΙΔΑΥΡΟ – ΛΟΥΤΡΑΚΙ

6/4/2018 – 9/4/2018ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (6/4/2018): ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΥΚΗΝΕΣ – ΝΑΥΠΛΙΟ (600 χλμ.)

Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 07:00. Περνώντας από Τέμπη, Λάρισα, Λαμία, Ισθμό της Κορίνθου και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό, φθάνουμε στις Μυκήνες. Οι «Πολύχρυσες Μυκήνες» αποτελούν ένα από τα πιο ξακουστά βασίλεια των αρχαίων χρόνων. Ήταν το βασίλειο του φημισμένου Αγαμέμνονα, αρχιστράτηγου της Τρωικής εκστρατείας, και μία από τις μεγαλύτερες πόλεις – κράτη της Πελοποννήσου. Τα Μυκηναϊκά τείχη αποτελούνται από τεράστιους ογκόλιθους που προστάτευαν την πόλη από οποιαδήποτε επίθεση και αποτελούν πρότυπο αρχιτεκτονικής ακόμα και σήμερα. Από τις ανασκαφές έχουν έρθει στην επιφάνεια πολλά ευρήματα κατά κύριο λόγο χρυσά (αντιπροσωπευτικό δείγμα το «προσωπείο του Αγαμέμνονα»), τα οποία φιλοξενούνται στο μουσείο του αρχαιολογικού χώρου αλλά και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Θα δούμε την επιβλητική πύλη των Λεόντων και τους θολωτούς τάφους των Ατρειδών. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς το Ναύπλιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου. Διανυκτέρευση.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (7/4/2018): ΝΑΥΠΛΙΟ – ΓΑΛΑΤΑΣ – ΠΟΡΟΣ (140 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για τον Γαλατά απ' όπου θα πάρουμε το καραβάκι εξ' ιδίων για να επισκεφθούμε τον Πόρο. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση, βόλτα και γεύμα εξ' ιδίων. Επιστροφή στο Ναύπλιο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (8/4/2018): ΝΑΥΠΛΙΟ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) (50 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για περιήγηση στην πανέμορφη πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση. Θα επισκεφθούμε το Παλαμήδι, το επιβλητικό φρούριο που υψώνεται 216 μέτρα πάνω από την πόλη του Ναυπλίου με τα 999 σκαλιά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνα μπροστά στην οποία δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας, το σπίτι του, το μνημείο των Βαυαρών, του Κολοκοτρώνη και των Γάλλων φιλελλήνων και το εκκλησάκι του Αποστόλου Ανδρέα, κτισμένο από την εποχή των Ενετών. Θα ακολουθήσει το Πασχαλινό γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ θαακολουθήσει προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (9/4/2018): ΝΑΥΠΛΙΟ – ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ – ΛΟΥΤΡΑΚΙ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (600 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για την Επίδαυρο, ιστορική πόλη, κτισμένη στους πρόποδες των ορέων Αραχναίο, Κορυφαίο και Τίθιο. Θα επισκεφθούμε το Αρχαίο θέατρο και το αρχαιολογικό μουσείο, και θα συνεχίσουμε για το Λουτράκι. Στάση για γεύμα εξ' ιδίον, καφέ και βόλτα στην παραλία. Εν συνεχεία θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣΤιμή Συμμετοχής: 195€Περιλαμβάνει:

  • Διαμονή στο ξενοδοχείο ΕΛΕΝΑ στο κέντρο του Ναυπλίου με πρωινό,

  • Το Αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό γεύμα,

  • Μεταφορά με το λεωφορείο του γραφείου μας,

  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας,

  • Φόρος διαμονής,

  • Τις περιηγήσεις της εκδρομής,

  • Ασφαλεια Αστικής Ευθύνης & Φ.Π.Α


Δεν περιλαμβάνει:

Είσοδους μουσείων, παιχνιδιών, δράσεις και ότι άλλο αναφέρεται στο πρόγραμμα εξ' ιδίων ή προαιρετικό.