Ορεινή Ναυπακτία

1η ηµέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΑΜΙΑ – ΙΤΕΑ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ (455 χλµ)

Αναχώρηση στις 07:00 από το γραφείο µας. ∆ια µέσου, Λαµίας, φτάνουµε στην πανέµορφη Ιτέα για γεύµα εξ’ ιδίων. Συνεχίζουµε την διαδροµή µας για την γραφική πόλη της Ναυπάκτου µε το βενετσιάνικο λιµανάκι και το καλοδιατηρηµένο κάστρο της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για πρώτη γνωριµία µε την πόλη. ∆ιανυκτέρευση.

2η ηµέρα: ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ (ΑΝΩ & ΚΑΤΩ ΧΩΡΑ) – ΕΛΑΤΟΥ- ΤΕΡΨΙΘΕΑ (192 χλµ)

Πρόγευµα και αναχώρηση για την ορεινή Ναυπακτία. Το ανατολικό τµήµα της Αιτωλοακαρνανίας, βορείως της Ναύπακτου και ανάµεσα στη λίµνη Τριχωνίδα βρίσκονται τα υπέροχα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας διάσπαρτα σε κατάφυτους ορεινούς όγκους. Επίσκεψη στην Μονή Βαρνάκοβα και µε ορµητήριο την Άνω και Κάτω Χώρα (χωριά µε παραδοσιακό χρώµα), φθάνουµε στην Ελατού – χωριό κτισµένο µέσα σε ελατόδασος, και συνεχίζοντας για την Τερψιθέα –χτισµένη αµφιθεατρικά, θα γευµατίσουµε εξ’ ιδίων όπου βολέψει το πρόγραµµα. Τοπία εκπληκτικής οµορφιάς. Ατίθασο φυσικό περιβάλλον, τα πανύψηλα βουνά ελάτης, µαύρης πεύκης και καστανιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και το βράδυ προαιρετικό ρεβεγιόν. ∆ιανυκτέρευση.

3η ηµέρα: ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΤΡΙΚΟΡΦΟ – ΘΕΡΜΟ (200 χλµ)

 Πρόγευµα και αναχώρηση για το Τρίκορφο (Μονή Σααρώθ – Παπαροκάδες). Μετά το προσκύνηµα συνεχίζουµε για ορεινή Τριχωνίδα περνώντας από το χάνι Μπάνια φτάνουµε στο Θερµό. Πανέµορφο οροπέδιο, γενέτειρα του Κοσµά του Αιτωλού. Περιοχή απαράµιλλης φυσικής οµορφιάς, τοξωτά γεφύρια, νερόµυλοι, σπάνια δείγµατα µακρόχρονης ιστορίας. Γεύµα εξ ιδίων στο Θέρµο και το απόγευµα καφέ στην λίµνη Τριχωνίδα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. ∆ιανυκτέρευση.

 4η ηµέρα: ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΓΑΛΑΞΙ∆Ι – ΓΡΑΒΙΑ – ΛΑΜΙΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (455 χλµ)

Πρόγευµα και αναχώρηση για το ταξίδι της επιστροφής. Θα πιούµε τον καφέ µας στο ιστορικό Γαλαξίδι µε τα πολλά αρχοντικά και µέσω Γραβιάς όπου θα επισκεφτούµε το γνωστό Χάνι της Γραβιάς ,στην συνέχεια γεύµα εξ ιδίων καθ’ οδόν και θα επιστρέψουµε στην Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : Τις µεταφορές µε λεωφορείο του γραφείου µας. Τις διανυκτερεύσεις σε επιλεγµένο ξενοδοχείο. Πρωινό. Τις ξεναγήσεις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραµµα. Αρχηγό του γραφείου µας. Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης και ΦΠΑ.

 ∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : Εισόδους µουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό.