Ναύπλιο - Τρίκαλα Κορινθίας

1η ηµέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΠΙ∆ΑΥΡΟΣ – ΝΑΥΠΛΙΟ (680 χλµ) Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 06.30 από το γραφείο µας. Θα πιούµε τον πρωινό µας καφέ στην περιοχή της Λάρισας κάνοντας στάση για λίγη ώρα, ενώ θα συνεχίσουµε το δρόµο µας µε γεύµα εξ` ιδίων και θα φτάσουµε στο νοµό Αργολίδας, το νοµό µε τους πλούσιους αρχαιολογικούς θησαυρούς, αλλά και τα κοσµοπολίτικα θέρετρα. Θα επισκεφτούµε το µουσείο και το αρχαίο περίφηµο θέατρο της Επιδαύρου που µαγεύει τους θεατές του τόσο για την αρχιτεκτονική του αλλά και για την ακουστική του. Ο επόµενος σταθµός µας το γραφικό Ναύπλιο όπου και το ξενοδοχείο µας. Τακτοποίηση. ∆ιανυκτέρευση.

2η ηµέρα: ΝΑΥΠΛΙΟ – ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (230 χλµ)

Πρόγευµα και αναχώρηση σε ένα από τους πλέον δηµοφιλείς προορισµούς της Πελοποννήσου. Τα Τρίκαλα Κορινθίας, είναι το µεγαλύτερο χωριό στην ανατολική πλευρά της Ζήρειας σε υψοµ. 1100 µ. Ένας καταπληκτικός συνδυασµός ορεινού τοπίου, µε τις κατάφυτες πλαγιές της Ζήρειας και τους παραδοσιακούς οικισµούς των Τρικάλων. Κάτω Τρίκαλα µε την υπέροχη πετρόχτιστη πλατεία µε τα 2 υπέρ-αιωνόβια πλατάνια, ένα εξαιρετικά µοναδικό σκηνικό στα 900 µ. υψοµ. Μεσαία Τρίκαλα µαγευτικό –παραδοσιακό τοπίο µε τη Μονή της Παναγίας χτισµένη στο 1700. Άνω Τρίκαλα µε πολλά πετρόχτιστα αρχοντικά και εκκλησίες του 16ου – 18ου αι. ,το αρχοντικό των Νοταράδων και το σπίτι γέννησης του Αγίου Γερασίµου. Θα γευµατίσουµε εξ’ ιδίων στις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής, και θα επιστρέψουµε στο Ναύπλιο. Χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ προαιρετικό ρεβεγιόν. ∆ιανυκτέρευση.

3η ηµέρα: ΝΑΥΠΛΙΟ ( περιήγηση - γνωριµία µε τα αξιοθέατα της πόλης). Πρόγευµα. Σήµερα θα γνωρίσουµε την παραµυθένια πόλη που µας φιλοξενεί. Πάρα πολλά και ενδιαφέροντα τα αξιοθέατα της πόλης µια και το Ναύπλιο υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδας. Η γοητεία της ξεδιπλώνεται σε κάθε βήµα. Θα περιηγηθούµε στην πόλη, στο Παλαµήδι και στη φυλακή του Κολοκοτρώνη, όπως και στον Ναό του Άγιου Σπυρίδωνα όπου το 1831 δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας θα περπατήσουµε στα γραφικά σοκάκια της πόλης και θα γευµατίσουµε εξ ιδίων στα µικρά αλλά καταπληκτικά ταβερνάκια της. Επιστρέφουµε στο ξενοδοχείο µας. Ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος. ∆ιανυκτέρευση.

4η ηµέρα: ΝΑΥΠΛΙΟ - ΜΥΚΗΝΕΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (680 χλµ)

Πρόγευµα. Τελευταία µέρα της εκδροµής µας. Όµως οι εκπλήξεις µας δεν έχουν τελειώσει. Ο πρώτος µας σταθµός οι Μυκήνες, όπου θα επισκεφτούµε το ανάκτορο του Αγαµέµνονα και έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου. Αναχώρηση για τον Ισθµό, η διώρυγα που χωρίζει την Πελοπόννησο από την Στερεά Ελλάδα. Θα πιούµε τον καφέ µας. Το ταξίδι της επιστροφής µας αρχίζει µε διάφορες στάσεις για καφέ και γεύµα εξ ιδίων. Φτάνουµε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Τις µεταφορές µε πούλµαν του γραφείου µας. Τις διανυκτερεύσεις σε επιλεγµένο ξενοδοχείο. ∆ιατροφή. Τις ξεναγήσεις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραµµα Αρχηγός - συνοδός του γραφείου µας. Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης και ΦΠΑ.

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Εισόδους µουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό.