Καστοριά - Πρέσπες

3ήμερη εκδρομή

26/5 – 28/5/2018

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΕΔΕΣΣΑ – ΝΥΜΦΑΙΟ – ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ – ΣΙΑΤΙΣΤΑ 


1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Έδεσσα – Νυμφαίο – Κλεισούρα – Καστοριά (236 χλμ.)

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 08:00 το πρωί. Στάση για καφέ στους καταρράκτες της Έδεσσας και συνεχίζουμε για τον παραδοσιακό οικισμό Νυμφαίο (στα 1340μ. υψόμετρο), περνώντας δίπλα από την λίμνη Βεγορίτιδα. Αφήνουμε το πούλμαν αφού δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα στον οικισμό και ανηφορίζουμε στα δρομάκια με τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά χωμένα στο πράσινο. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και γεύμα εξ' ιδίων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το περίφημο μοναστήρι της Παναγίας της Κλεισουριώτισσας, του 15ου αιώνα με πολύ αξιόλογο ξυλόγλυπτο. Συνεχίζουμε προς Καστοριά. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην Καστοριά. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Καστοριά – Πρέσπες – Ψαράδες – Άγιος Γερμανός (120 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για τις πανέμορφες Πρέσπες. Ολόκληρη η περιοχή έχει χαρακτηριστεί Εθνικός Δρυμός και θεωρείται από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους της Ευρώπης. Θα επίσκεφθούμε τον Άγιο Γερμανό, τον Άγιο Αχίλλειο, τη στενή λωρίδα γής χωρίζει τη μικρή από την μεγάλη Πρέσπα και τους Ψαράδες. Θα δοκιμάσουμε τις τοπικές γεύσεις και θα απολαύσουμε την πανέμορφη θέα στη λίμνη. Επιστροφή στην Καστοριά. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Καστοριά – Απολιθωμένο Δάσος – Σιάτιστα – Θεσσαλονίκη (234 χλμ.)

Πρωινό και περιήγηση στην πόλη της Καστοριάς. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Παναγία Μαυριώτισσα και την περιοχή του απολιθωμένου δάσους όπου πριν από 15 – 20 εκατομμύρια χρόνια, λάβα και στάχτη από κάποιο ηφαίστειο σκέπασε ένα πανέμορφο δάσος από βελανιδιές, οξιές, καστανιές αλλά και φοίνικες. Στο μουσείο που θα επισκεφθούμε οι ανασκαφές έφεραν στο φως εκτός από κορμούς δένδρων, κοχύλια και το δόντι ενός καρχαρία. Στη συνέχεια άφιξη στη Σιάτιστα, η οποία είναι χτισμένη στην πλαγιά του Σινιάτσικου, πάνω από την κοιλάδα του Αλιάκμονα σε υψόμετρο 920 μέτρων. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και καφέ εξ' ιδίων. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Θεσσαλονίκη.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ


Τιμή Συμμετοχής: 110€

Διαφορά Μονοκλίνου: 30€Περιλαμβάνει:

Διαμονή στο ξενοδοχείο ESPEROS LUXURY & SPA HOTEL 4* σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια με πρωινό,


Μεταφορές – μετακινήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα,


Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας,


Φόρος διαμονής,


Φ.Π.Α


Δεν περιλαμβάνει:

Γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα, εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων καθώς και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.