Καλαμπάκα

Μύλος των Ξωτικών - ΕΛΑΤΗ - ΠΕΡΤΟΥΛΙ –ΜΕΤΣΟΒΟ


1η ηµέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΕΤΣΟΒΟ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ- ΤΡΙΚΑΛΑ ( 280χλµ.)

 Συγκέντρωση στο γραφείο µας και στις 08.00 αναχώρηση. Άφιξη στο γραφικό Μέτσοβο, ελεύθερος χρόνος για καφέ και γνωριµία µε τον ιστορικό τόπο. Στη συνέχεια κατευθυνόµαστε προς την όµορφη πόλη της Καλαµπάκας, που είναι χτισµένη στις ρίζες των βράχων των Μετεώρων .Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας , Ξεκούραση και το απόγευµα βόλτα για καφέ στην όµορφη πόλη των Τρικάλων. ∆ιαν/ση.

2η ηµέρα: ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΚΑΡ∆ΙΤΣΑ (180χλµ)

Πρωινό και αναχώρηση για την Λίµνη Πλαστήρα (Ταυρωπού), όπου το τοπίο είναι σαγηνευτικό, µε έλατα, βελανιδιές και πλατάνια. ∆ιέλευση από τα γραφικά χωριά, άφιξη στο φράγµα του Πλαστήρα και συνεχίζουµε για Λαµπερό. Στάση για προαιρετικό γεύµα και περίπατο στις όχθες τις λίµνης. Στη συνέχεια στάση στην όµορφη Καρδίτσα για καφέ και βόλτα στους πεζόδροµους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. Προαιρετικό ρεβεγιόν. ∆ιαν/ση .

3η ηµέρα: ΕΛΑΤΗ – ΠΕΡΤΟΥΛΙ – ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ (140χλµ)

Πρωινό και αναχώρηση για το γραφικό Περτούλι, µια πανέµορφη περιοχή της Ανατολικής Πίνδου, χτισµένη σε υψόµετρο 1200 µέτρων και συνεχίζουµε για την Ελάτη, γραφικό χωριό και σε υψόµετρο 950 µέτρων. Χρόνος ελεύθερος για γεύµα. Το απόγευµα άφιξη στα γιορτινά Τρίκαλα και επίσκεψη µε στον Μύλο των Ξωτικών όπου θα ζήσουµε έντονα το γιορτινό κλίµα. Επιστροφή στην Καλαµπάκα. ∆ιαν/ση.

4η ηµέρα: ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΓΡΕΒΕΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (280 χλµ.)

 Πρωινό και επίσκεψη στο σπάνιο αυτό γεωλογικό φαινόµενο των Μετεώρων, καταφύγιο ερηµιτών από το 12ο µ.Χ. αιώνα, όπου υψώνονται βράχοι, σχεδόν κάθετοι στη γη. Επίσκεψη στα µοναστήρια. Αναχώρηση για γνωριµία µε την όµορφη πόλη των Γρεβενών και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην 3ηµερη εκδροµή δεν πραγµατοποιείται το πρόγραµµα της 2ης ηµέρας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Τις µεταφορές µε πούλµαν του γραφείου µας. Τις διανυκτερεύσεις σε επιλεγµένο ξενοδοχείο. ∆ιατροφή. Τις περιηγήσεις και εκδροµές που αναφέρονται στο πρόγραµµα. Αρχηγό – συνοδό του γραφείου µας. Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης. ΦΠΑ

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Εισόδους µουσείων και αρχαιολογικών χώρων, επιπλέον γεύµατα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.