Αιδηψός - Χαλκίδα

3ήμερη εκδρομή Αγίου Πνεύματος

26/5 – 28/5/2018

ΑΙΔΗΨΟΣ

ΧΑΛΚΙΔΑ – ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΟΣ – ΙΣΤΙΑΙΑ – Ι.Μ. ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ – ΒΟΛΟΣ


1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Χαλκίδα – Άγιος Ιωάννης Ρώσος - Αιδηψός (565 χλμ.)

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 07:00 το πρωί για την Εύβοια και με στάσεις καθ' οδόν για καφέ θα φτάσουμε στην Χαλκίδα, η οποία είναι κτισμένη στις δύο πλευρές του Πορθμού του Ευρίπου με το μοναδικό φαινόμενο αλλαγής της κατεύθυνσης των υδάτων ανά έξι ώρες. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση, βόλτα και γεύμα εξ' ιδίων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, όπου φυλάσετε το σκήνωμα του Αγίου που μετέφεραν οι χριστιανοί κάτοικοι από το Προκοπίο Μικράς Ασίας. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Αιδηψώ. Άφιξη στη μεγαλύτερη λουτρόπολη της Ελλάδας, λόγω της ύπαρξης θερμών ιαματικών πηγών, οι οποίες είναι κατάλληλες για τη θεραπεία πολλών παθήσεων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην όμορφη παραλία της Αιδηψού. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Αιδηψός – Ιστιαία (56 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για την Ιστιαία, εμπορικό κέντρο της Βόρειας Εύβοιας με μεγάλη πλατεία και πέτρινα αρχοντικά, έργα τέχνης Θεσσαλών μαστόρων από τα Αμπελάκια. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση, βόλτα και καφέ. Μπορείτε να επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου με σημαντικές τοιχογραφίες καθώς και την εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Επιστροφή στην Αιδηψό. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για βόλτα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Αιδηψός – Ι.Μ. Οσίου Δαυίδ – Βόλος – Θεσσαλονίκη (362 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για την Ι.Μ. Οσίου Δαυίδ του Γέροντα στην περιοχή Ροβιές. Πρόκειται για μεταβυζαντινό μοναστήρι που ιδρύθηκε το 1540 από τον Όσιο Δαυίδ και ανακαινίστηκε το 1877. Στον ναό του Μοναστηριού φυλάσσονται σε καλλίτεχνη λειψανοθήκη τα ευωδιάζοντα και θαυματουργά οστά του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος, το θυμιατό και το πετραχήλι του Αγίου (ρωσικής προέλευσης) και άλλα πολύτιμα κειμήλια. Στη συνέχεια από τον Αγίοκαμπο θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για τη Γλύφα και θα επισκεφθούμε τον Βόλο, που είναι κτισμένος στον μυχό του Παγασητικού Κόλπου, κοντά στη θέση της αρχαίας Ιωλκού και στους πρόποδες του βουνού των Κενταύρων, του Πηλίου. Στάση για βόλτα και γεύμα εξ' ιδίων. Με στάσεις καθ' οδόν άφιξη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣΤιμή Συμμετοχής: 110€

Διαφορά Μονοκλίνου: 30€Περιλαμβάνει:

Διαμονή στο ξενοδοχείο Θάλασσα 3* σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια με πρωινό,

Μεταφορές – μετακινήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα,

Τα εισιτήρια του πλοίου Αγιόκαμπο – Γλύφα,

Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας,

Φόρος διαμονής,

Φ.Π.Α


Δεν περιλαμβάνει:

Γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα, εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων καθώς και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.