ΕΥΒΟΙΑ - ΑΙΔΗΨΟΣ

3 ημέρες Αιδηψός - Χαλκίδα

23 - 25 Μαρτίου 2019


1η μέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ –ΧΑΛΚΙΔΑ - ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΟΣ- ΑΙΔΗΨΟΣ (550χλμ.)
Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 07.00 για Εύβοια δια μέσου Λάρισας (στάση για καφέ) Λαμίας, φθάνουμε στην Χαλκίδα και χρόνος ελεύθερος για μια σύντομη γνωριμία με την πόλη. Στην συνέχεια αναχώρηση για το Προκόπι, όπου θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Στο μοναστήρι φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγίου, το οποίο το έφεραν οι πρόσφυγες από το Προκόπι της Μικράς Ασίας μετά την καταστροφή το 1922. Χρόνος ελεύθερος στους εκδρομείς για προσκύνημα και γεύμα. Αναχώρηση και άφιξη στην Αιδηψό, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος στην παραλία της Αιδηψού. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
2η μέρα : ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ-ΙΣΤΙΑΙΑ (40χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ του γέροντα στις Ροβιές. Πρόκειται για ένα μεταβυζαντινό μοναστήρι σε επιβλητικό τοπίο, που ιδρύθηκε το 16ο αιώνα από τον όσιο Δαυίδ και ανακαινίστηκε το 1877. Το μοναστήρι έχει μέσα κι έξω βρύσες με κρυστάλλινο νερό. Χρόνος ελεύθερος. Το μεσημέρι επιστροφή στο ξενοδοχείο, γεύμα εξ ιδίων και ξεκούραση. Το απόγευμα αναχώρηση για την Ιστιαία, εμπορικό κέντρο της βόρειας Εύβοιας με ευρύχωρη πλατεία και μερικά πέτρινα αρχοντικά, έργα τέχνης Θεσσαλών μαστόρων από τα Αμπελάκια. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση στην πόλη. Μπορείτε να επισκεφτείτε την εκκλησία του Αγ. Νικολάου με σημαντικές τοιχογραφίες. Δείπνο. Προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
3ημέρα : ΑΙΔΗΨΟΣ - ΒΟΛΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (280χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση μέσω Αγιόκαμπου, απ όπου θα επιβιβασθούμε στο πλοίο για την Γλύφα. Άφιξη και αναχώρηση για τον Βόλο. Χρόνος ελεύθερος στην όμορφη παραλία της πόλης και γεύμα εξ ιδίων. Επιστροφή στην πόλη μας το βραδάκι.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Μεταφορά με πούλμαν του γραφείου μας - Τις 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο – Διατροφή. - Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα - Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας - Τα εισιτήρια του F/B για Αγιόκαμπο – Γλύφα
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό. Φόρο διαμονής.