8 ημέρες ΠΟΝΤΟΣ

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη - Αντάπαζαρ (750 χλμ)

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 07:00 από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Στάση για καφέ καθ' οδών και άφιξη στα σύνορα των Κήπων. Μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων και ψώνια από τα αφορολόγητα καταστήματα μπαίνουμε στο τούρκικο έδαφος. Μέσω Καισάνης, Μαλγάρων, Ραιδεστού και Κωνσταντινούπολης, όπου για αιώνες ήταν η κοιτίδα του ελληνισμού, άφιξη στο Αντάπαζαρ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Αντάπαζαρ – Μπολού – Μερζιφούντα – Σαμψούντα (600 χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση, μέσω Μπολού, για την Μερζιφούντα. Ξενάγηση και αναχώρηση για τη Σαμψούντα που σήμερα είναι το σημαντικότερο λιμάνι της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα. Ξενάγηση και στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Σαμψούντα – Κοτύωρα – Κερασούντα – Τραπεζούντα (360 χλμ)

Πρωινό και δια μέσου Οινόης άφιξη στα Κοτυώρα ή Ορντού (όπως ονομάζεται σήμερα). Ξενάγηση της πόλης και στη συνέχεια άφιξη στην φημισμένη για την παραγωγή κερασιών, Κερασούντα. Στάση για καφέ και ξενάγηση της πόλης. Ακολούθως μέσω Τρίπολης και Πλατάνων, γνωστά για τους Πόντιους χορευτές, φτάνουμε στην Τραπεζούντα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Τραπεζούντα–Παναγία Σουμελά (100 χλμ)

Πρωινό και επίσκεψη στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, το οποίο ιδρύθηκε το 383 και γνώρισε μεγάλη ακμή την εποχή των Κομνηνών. Γεύμα εξ' ιδίων. Στη συνέχεια επίσκεψη στο κέντρο της Τραπεζούντας και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Τραπεζούντα – Ξενάγηση – Σούρμενα – Όφης – Ουζούνγκιολ (290 χλμ)

Πρωινό και ξενάγηση της Τραπεζούντας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα Σούρμενα, τον Όφη που είναι χτισμένο στις όχθες του ομώνυμου ποταμού και διανύει την περιοχή σαν φίδι και θα καταλήξουμε στο Ουζούνγκιολ που θυμίζει περιοχή των Άλπεων. Χρόνος ελεύθερος και γεύμα εξ' ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Τραπεζούντα – Τρίπολη – Κερασούντα – Κοτύωρα – Σαμψούντα –Αμάσεια(465 χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση. Μέσω Τρίπολης, Κοτύωρων, Σαμψούντας άφιξη στην ιστορική Αμάσεια, που αποτέλεσε την αφετηρία του Κεμάλ για την «εθνική κάθαρση» της Τουρκίας. Ξενάγηση της πόλης και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Αμάσεια – Μερζιφούντα – Μπολού – Κωνσταντινούπολη (680 χλμ)

Πρωινό και μέσω Μερζιφούντας, Μπολού και Νικομήδειας φτάνουμε στην Κωνσταντινούπολη. Θα ακολουθήσει προαιρετική κρουαζιέρα στον Βόσπορο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για δείπνο εξ' ιδίων. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Κωνσταντινούπολη – Πατριαρχείο – Βλαχέρνα–Καπαλί Τσαρσί–Θεσσαλονίκη (650 χλμ)

Πρωινό και επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου στεγάζεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι και στο Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ. Χ. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την σκεπαστή αγορά του Καπαλί Τσαρσί με τα περίπου 3.500 μαγαζάκια. Δια μέσου Ραιδεστού (στάση για καφέ) άφιξη στα σύνορα των Κήπων. Τελωνειακός έλεγχος και διέλευση συνόρων. Με στάσεις καθ' οδόν άφιξη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.


ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ


Τιμή Συμμετοχής: 560€

Διαφορά μονόκλινου: 150 €


Περιλαμβάνει:

 • τις μεταφορές-μετακινήσεις,

 • 1 βράδυ στο Αντάπαζαρ,

 • 1 βράδυ στην Σαμψούντα,

 • 3 βράδια στην Τραπεζούντα,

 • 1 βράδυ στην Αμάσεια,

 • 1 βράδυ στην Κωνσταντινούπολη,

 • τη διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία,

 • 7 πρωινά και 6 δείπνα,

 • τις ξεναγήσεις- περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα,

 • αρχηγό-συνοδό,

 • ΦΠΑ.


Δεν Περιλαμβάνει:

Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, κρουαζιέρες, προαιρετικές εκδρομές, επιπλέον γεύματα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων.


Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΞΕΝAΓΗΣΕΙΣ.