ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

4,5 ημέρες ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Το βράδυ του Μ. Σάββατου θα γίνει παρακολούθηση της Αναστάσεως στο Οικουµενικό Πατριαρχείο.

4ημέρες / 3 νύχτες

1η µέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ (620 χλµ)

Αναχώρηση στις 06.00πµ από τα γραφεία µας και µε τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουµε στα σύνορα. Έλεγχος διαβατηρίων και χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη περνάµε έξω από την Κεσάνη, Μάλγαρα και Ραιδεστό, ταξιδεύοντας παράλληλα µε την ακτή της Θάλασσας του Μαρµαρά. Άφιξη στην Κωνσταντινού πολη το απόγευµα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το απόγευµα µια πρώτη γνωρι- µία µε την πόλη περπατώντας στα όµορφα και γρα- φικά στενά του πεζόδροµου του Πέραν, θα σας ενθουσιάσει.

2η µέρα: ΑΓΟΡΑ & ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΗΣΑ

 Πρωινό και συνεχίζουµε στη µεγάλη σκεπαστή αγο- ρά της πόλης, το Καπαλί Τσαρσί µε τα 4.000 καταστή µατα για ψώνια σε δερµάτινα είδη, αλάβαστρα, είδη δώρων, χρυσαφικά, αντίκες κ.α., χωρίς να παραλεί- ψουµε το απαραίτητο «παζάρι», φυσικά. Στο χρόνο αυτό µπορείτε να περάσετε και µια βόλτα από την Αιγυπτιακή αγορά (Μισίρ Τσαρσί). Ακολούθως περνάµε από την πρώτη κρεµαστή γέφυρα του Βοσπόρου στην ασιατική ακτή. Άφιξη στη Χαλκηδό- να µε τη γνωστή λεωφόρο Βαγδάτης και τα υπερπο- λυτελή εµπορικά καταστήµατα. Συνεχίζουµε για το λιµάνι του Μπόσταντζι, από όπου θα πάρουµε το καραβάκι για τα µαγευτικά και καταπράσινα Πριγκι- πόνησα. Άφιξη στην Πρίγκιπο και χρόνος ελεύθερος για βόλτα µε τα γραφικά παϊτόνια, όπου θα θαυµά- σουµε τις αρχοντικές ξύλινες επαύλεις µε τους ολάνθιστους κήπους. Για όσους επιθυµούν προτεί- νουµε την ανάβαση-προσκύνηµα στο µοναστήρι του Αϊ-Γιώργη του Κουδουνά, που βρίσκεται στο ψηλό- τερο σηµείο του νησιού, από όπου θα θαυµάσουµε την υπέροχη θέα όλων των νησιών. Γεύµα ατοµικά σε παραθαλάσσια ψαροταβέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η µέρα: ΜΟΥΣΕΙΑ & ΒΟΣΠΟΡΟ

Μετά το πρωινό η µέρα µας αρχίζει µε προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισµένου Βοσπόρου, όπου, από θαλάσσης, θα θαυµάσουµε τα παλαιά χωριά αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρα- τικές συνοικίες, φτάνοντας µέχρι τη δεύτερη κρεµα- στή γέφυρα του Βοσπόρου. Στη συνέχεια θα επισκε- φθούµε για ξενάγηση την Αγία Σοφία και την υπό- γεια Βασιλική Κινστέρνα (∆εξαµενή-Υδραγωγείο)του Ιουστινιανού µε το ιδιαίτερα ατµοσφαιρικό της περιβάλλον. Ακόµη θα δούµε το Μπλε Τζαµί, το Βυζαντινό Ιππόδροµο µε τον Αιγυπτιακό οβελίσκο, την Ελικτή Στήλη των ∆ελφών, τη στήλη του Κωνσταντίνου και τη Γερµανική Κρήνη του 1898. Επίσκεψη στο περίφηµο Ανάκτορο του Τοπ Καπί (αλλοτινή κατοικία του Σουλτάνου) µε τα θαυµαστά εκθέµατά του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ προαιρετική βραδιά σε νυχτερινό κέντρο µε Οριεντάλ µουσική, παραδοσιακούς χορούς και τρα- γούδια.

4η µέρα: ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ (620χλµ)

Πρωινό και επίσκεψη στο Ορθόδοξο Οικουµενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, στο Αγίασµα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύµνος το 626 µ. Χ, και στο Αγίασµα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλή) µε τα ψάρια της παράδοσης της Άλωσης και τους τάφους των Πατριαρχών. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούµε στο ISTANBUL FORUM, ένα από τα πλέον σύγχρονα εµπορικά κέντρα της Κωνσταντινούπολης, όπου θα επισκεφθούµε το Aquarium (Ενυδρείο), όπου εκτίθενται πάνω από 10000 διαφορετικά θαλασσινών ειδών & ψαριών. Άφιξη στα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και µε ενδιάµεσες στάσεις καθοδόν, άφιξη στη Θεσσαλονίκη.

4ημέρες βράδυ / 2 νύχτες

1η ηµέρα: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ (630 χλµ)

Αναχώρηση στις 22.00πµ από τα γραφεία µας και µε τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουµε στα σύνορα. Έλεγχος αστυνοµικός και τελωνειακός. Σύντοµη στάση στο κατάστηµα αφορολογήτων ειδών. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη θα περάσουµε έξω από την Κεσάνη, Μάλγαρα και Ραιδεστό, ταξιδεύοντας παράλληλα µε την ακτή της Θάλασσας του Μαρµαρά. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη νωρίς το πρωί.

2η ηµέρα: ΑΓΟΡΑ

Επίσκεψη στο Αγίασµα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλή), µε τα ψάρια της παράδοσης της Άλωσης και τους τάφους των Πατριαρχών και το Αγίασµα της Παναγίας των Βλαχερνών (όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύµνος το 626 µ. Χ.). Συνεχίζουµε στη µεγάλη σκεπαστή αγορά της πόλης, το Καπαλί Τσαρσί µε τα 4.000 καταστήµατα για ψώνια σε δερµάτινα είδη, αλάβαστρα, είδη δώρων, χρυσαφικά, αντίκες κ.α., χωρίς να παραλείψουµε το απαραίτητο «παζάρι», φυσικά. Στο χρόνο αυτό µπορείτε να περάσετε και µια βόλτα από την Αιγυπτιακή αγορά (Μισίρ Τσαρσί). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και µια πρώτη γνωριµία µε την πόλη περπατώντας στα όµορφα και γραφικά στενά του πεζόδροµου του Πέραν θα σας ενθουσιάσει…

3η ηµέρα: ΜΟΥΣΕΙΑ & ΒΟΣΠΟΡΟΣ

Μετά το πρωινό η µέρα µας αρχίζει µε προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισµένου Βοσπόρου, όπου, από θαλάσσης, θα θαυµάσουµε τα παλαιά χωριά αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες,φτάνοντας µέχρι τη δεύτερη κρεµαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούµε για ξενάγηση την Αγία Σοφία και την υπόγεια Βασιλική Κινστέρνα (∆εξαµενή-Υδραγωγείο) του Ιουστινιανού µε το ιδιαίτερα ατµοσφαιρικό της περιβάλλον. Ακόµη θα δούµε το Μπλε Τζαµί, τον Βυζαντινό Ιππόδροµο µε τον Αιγυπτιακό οβελίσκο, την Ελικτή Στήλη των ∆ελφών, τη στήλη του Κωνσταντίνου και τη Γερµανική Κρήνη του 1898. Επίσκεψη στο περίφηµο Ανάκτορο του Τοπ Καπί (αλλοτινή κατοικία των Σουλτάνων) µε τα θαυµαστά εκθέµατά του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ προαιρετική βραδιά σε νυχτερινό κέντρο µε Οριεντάλ µουσική, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

4η ηµέρα: ΚΩΝ/ΠΟΛΗ–ΘΕΣ/ΝΙΚΗ (620χλµ)

Πρωινό και επίσκεψη στο Ορθόδοξο Οικουµενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι. Μετά επίσκεψη στο ISTANBUL FORUM, ένα από τα πλέον σύγχρονα εµπορικά κέντρα της Κωνσταντινούπολης, όπου θα επισκεφθούµε το Aquarium (Ενυδρείο), όπου εκτίθενται πάνω από 10000 διαφορετικά θαλασσινών ειδών & ψαριών. Άφιξη στα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και µε ενδιάµεσες στάσεις καθοδόν, άφιξη στη Θεσσαλονίκη.

5 ημέρες

1η ηµέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ (620 χλµ)

Αναχώρηση στις 06.00πµ από τα γραφεία µας και µε τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουµε στα σύνορα. Έλεγχος διαβατηρίων και χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη θα περάσουµε έξω από την Κεσάνη, Μάλγαρα και Ραιδεστό, ταξιδεύοντας παράλληλα µε την ακτή της Θάλασσας του Μαρµαρά. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη το απόγευµα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και µια πρώτη γνωριµία µε την πόλη περπατώντας στα όµορφα και γραφικά στενά του πεζόδροµου του Πέραν θα σας ενθουσιάσει…

2η ηµέρα: ΧΑΛΚΗ∆ΟΝΑ & Πριγκιπόνησα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και περνάµε από την πρώτη κρεµαστή γέφυρα του Βοσπόρου στην ασιατική ακτή. Άφιξη στη Χαλκηδόνα . Συνεχίζουµε για το λιµάνι του Μπόσταντζι, από όπου θα πάρουµε το καραβάκι για τα µαγευτικά και καταπράσινα Πριγκιπόνησα. Άφιξη στην Πρίγκιπο και χρόνος ελεύθερος για βόλτα µε τα γραφικά παϊτόνια, όπου θα θαυµάσουµε τις αρχοντικές ξύλινες επαύλεις µε τους ολάνθιστους κήπους. Για όσους επιθυµούν, προτείνουµε την ανάβαση-προσκύνηµα στο µοναστήρι του Αι-Γιώργη του Κουδουνά, που βρίσκεται στο ψηλότερο σηµείο του νησιού, από όπου θα θαυµάσουµε την υπέροχη θέα όλων των νησιών. Γεύµα ατοµικά σε παραθαλάσσια ψαροταβέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η ηµέρα: ΜΟΥΣΕΙΑ & ΑΓΟΡΕΣ

Μετά το πρωινό η µέρα µας αρχίζει µε προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισµένου Βοσπόρου, όπου, από θαλάσσης, θα θαυµάσουµε τα παλαιά χωριά αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες, φτάνοντας µέχρι την δεύτερη κρεµαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Συνεχίζουµε στην ιστορική Μονή της Χώρας µε τα υπέροχα ψηφιδωτά, το καλύτερο δείγµα της Βυζαντινής αγιογραφίας του 12 ου αιώνα. Στη συνέχεια θα επιστεφτούµε για ξενάγηση την Αγία Σοφία και την υπόγεια Βασιλική Κινστέρνα (∆εξαµενή- Υδραγωγείο) του Ιουστινιανού, µε το ιδιαίτερα ατµοσφαιρικό της περιβάλλον. Ακόµη θα δούµε το Μπλε Τζαµί, το Βυζαντινό Ιππόδροµο µε τον Αιγυπτιακό οβελίσκο, την Ελικτή Στήλη των ∆ελφών, τη στήλη του Κωνσταντίνου και τη Γερµανική Κρήνη του 1898. Επίσκεψη στο περίφηµο Ανάκτορο του Τοπ Καπί (αλλοτινή κατοικία του Σουλτάνου) µε τα θαυµαστά εκθέµατά του. Συνεχίζουµε στη µεγάλη σκεπαστή αγορά της πόλης, το Καπαλί Τσαρσί µε τα 4.000 καταστήµατα για ψώνια σε δερµάτινα είδη, αλάβαστρα, είδη δώρων, χρυσαφικά, αντίκες κ.α., χωρίς να παραλείψουµε το απαραίτητο «παζάρι», φυσικά. Στο χρόνο αυτό µπορείτε να περάσετε και µια βόλτα από την Αιγυπτιακή αγορά (Μισίρ Τσαρσί). Το βράδυ προαιρετικά δείπνο ή έξοδο ατοµικά στις ψαροταβέρνες του Κουµ Καπί και παραδοσιακό γλέντι µε βιολιά και λαούτα.

4η µέρα: ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΞΕ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΚΤΗ ΒΟΣΠΟΡΟΥ

Πρωινό και επίσκεψη-ξενάγηση στο ανάκτορο του Ντολµά Μπαξέ, αλλοτινής κατοικίας των Σουλτάνων µε την πρωτοφανή χλιδή του, στην ακτή του Βοσπόρου. Συνεχίζουµε οδικώς κατά µήκος της ευρωπαϊκής ακτής περνώντας από τα ξακουστά χωριά του Βοσπόρου ( Μέγα Ρεύµα, Μπεµπέκ, Στενή, Νιχώρι, Μπουγιούκ Ντερέ µέχρι και τα Θεραπειά). Καθοδόν θα θαυµάσουµε το παρελθόν αλλά και το παρόν του Βοσπόρου, µε τα παλάτια και τις σύγχρονες υπερπολυτελείς κατοικίες. Συνεχίζουµε στο Λεβέντ (το Μανχάταν της Κωνσταντινούπολης) µε τους ουρανοξύστες και τα υπερσύγχρονα εµπορικά κέντρα. Στη συνέχεια επίσκεψη στο νέο και υπερσύγχρονο θεµατικό πάρκο VIALAND, (η Disney- land της Κωνσταντινούπολης). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ εξ’ ιδίων βραδιά σε νυχτερινό κέντρο µε Οριεντάλ µουσική, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

5η µέρα: ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ (620χλµ)

Πρωινό και επίσκεψη στο Ορθόδοξο Οικουµενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, στο Αγίασµα της Παναγίας των Βλαχερνών (όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύµνος το 626 µ. Χ.) και στο Αγίασµα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλή), µε τα ψάρια της παράδοσης της Άλωσης και τους τάφους των Πατριαρχών. Άφιξη στα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και µε ενδιάµεσες στάσεις καθοδόν, άφιξη στη Θεσσαλονίκη.

 

OI ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ: Μεταφορές-µετακινήσεις µε υπερυψωµένο κλιµατιζόµενο λεωφορείο. Τη διαµονή σε επιλεγµένα ξενοδοχεία. Επιλεγµένη διατροφή. Συνοδό-αρχηγό του γραφείου µας. Ξεναγήσεις-περιηγήσεις σύµφωνα µε το πρόγραµµα. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ: Εισόδους µουσείων και αρχαιολογικών χώρων, κρουαζιέρες, επιπλέον γεύµατα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό, προτεινόµενο ή εξ’ ιδίων.