Αδριανούπολη

1n ηµέρα : ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - Α∆ΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ (470 χλµ)

Αναχώρηση στις 06:00 π.µ. από τα γραφεία µας. Μέσω Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, φθάνουµε στους Κήπους, στο τελωνείο για αστυνοµικό και τελωνειακό έλεγχο. Αγορά αφορολογήτων ειδών στα DUTY FREE και µετά τον έλεγχο συνεχίζουµε για την Αδριανούπολη, χτισµένη στην συµβολή τριών ποταµών (Έβρου, Άρδα & Τούντζα). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά Αλή Πασά, (το Καπαλί Τσαρσί την Αδριανούπολης) αλλά και στους τριγύρω πολυσύχναστους πεζοδρόµους. Το βραδάκι, πεζοί θα περάσουµε τις δύο ιστορικές γέφυρες του Τούντζα (1613) και του Έβρου (1843) για να βρεθούµε στο προάστιο του Κάραγατς (παλιά Ορεστιάδα) µε τον ιστορικό σιδηροδροµικό του σταθµό (σήµερα Πρυτανεία του Πανεπιστήµιου της Αδριανούπολης), µε τα γραφικά καφέ και εστιατόρια στις όχθες των δύο ποταµών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η ηµέρα : Α∆ΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ - 40 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ (80+80 χλµ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην ξενάγηση της Αδριανούπολης. Θα επισκεφθούµε το Σελιµιέ τζαµί και θα κάνουµε µια περιήγηση της πόλης µε το πούλµαν για να δούµε το τζαµί Μπέγιαζιτ Β και το Κούλιγιε (συγκρότηµα κτηρίων του 1488), το όποιο στεγάζει σήµερα το Μουσείο Υγείας, τα ερείπια του παλατιού του Σαράι Τζεντίτ, τον πύργο της ∆ικαιοσύνης, το µνηµείο των Βαλκανικών αγώνων, καθώς και το χώρο Κιρκπιναρ όπου κάθε χρόνο διεξάγονται οι πιο γνωστοί αγώνες παραδοσιακής πάλης µε λάδι. Στην συνέχεια αναχώρηση για τις 40 Εκκλησιές. Χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθούµε µέσα στην πόλη. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα λουτρά Χιζίρ Μπέη και την µικρή σκεπαστή αγορά της πόλης (Arasta). Γεύµα εξ’ ιδίων και χρόνος ελεύθερος στην αγορά. Επιστροφή στην Αδριανούπολη το απόγευµα. ∆ιανυκτέρευση.

3η ηµέρα : Α∆ΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ – ΡΑΙ∆ΕΣΤΟΣ

 Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούµε το Αρχαιολογικό-Εθνογραφικό Μουσείο Ραιδεστού, που εκτίθενται µεταξύ άλλων και ευρήµατα από την αρχαία Πέρινθο και τη γύρω περιοχή, την συνοικία µε τα παλιά ελληνικά σπίτια, το µουσείο και την κρήνη Rakoczi. Ελεύθερος χρόνος για να περιηγηθούµε σε παλιά ελληνικά κτίσµατα όπως το ‘ Ζάππειο Π παρθεναγωγείο’, το φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο’ που είχε ιδρυθεί το 1872 καθώς και ελεύθερος χρόνος για τα ψώνια µας. Γεύµα ιδίων και στη συνέχεια θα επισκεφθούµε το µεγαλύτερο εµπορικό κέντρο της Ανατολικής Θράκης ‘Tekira Alisveris Merkezi’. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και προαιρετική διασκέδαση. ∆ιανυκτέρευση.

4η ηµέρα : Α∆ΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ (470 χλµ)

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος την αγορά. Το µεσηµέρι αναχώρηση για τα σύνορα. Τελωνειακός έλεγχος µε στάσεις καθοδόν, άφιξη στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Στο 3ηµερο πρόγραµµα παραλείπεται η 3η ηµέρα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Τη µεταφορά µε πούλµαν του γραφείου µας. Τη διαµονή στα επιλεγµένα ξενοδοχεία. Επιλεγµένη διατροφή. Συνοδό - αρχηγό του γραφείου µας. Περιηγήσεις σύµφωνα µε το πρόγραµµα. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Εισόδους µουσείων και αρχαιολογικών χώρων, κρουαζιέρες, επιπλέον γεύµατα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό, προτεινόµενο ή εξ’ ιδίων.